Novi poslovni prostor modne kuće Luna dizajniran je sa namerom da što bolje oslika ovaj brend. Objekat se nalazi u Požarevcu i uključuje radne prostorije za zaposlene, kao i showroom. Prostor je poslovan, elegantan i jednostavan, potpuno u skladu sa filozofijom kuće Luna koja već dve i po decenije stvara sofisticirane modne komade za savremene, promišljene žene.

Pre nego što je dizajnerski tim novosadskog studija Salt & Water prionuo na rad na projektu, već je bilo definisano koje će sve prostorije biti uključene u ovaj objekat od 500 kvadratnih metara na dva nivoa. Vlasnica i direktorica kuće Luna, Biljana Jovanović, znala je tačno šta izgledom svog poslovnog prostora želi da postigne, a kroz kvalitetnu saradnju, Salt & Water studio je to uspešno preneo u svom dizajnu.

Prostor je dizajniran tako da se maksimalno iskoristi dnevna svetlost, a prostorije budu svetle, prostrane i prozračne. U ceo objekat uvedeno je podno grejanje preko geotermalnih podzemnih pumpi. Toplota se tako dobija iz vode duboko bušenih bunara koji zadovoljavaju kriterijume energetske efikasnosti. Zajedno sa klijentkinjom i izvođačima na terenu, Salt & Water studio je došao do rešenja pri kojem su svi vodovi i instalacije u objektu potpuno skriveni.

Jedan od zanimljivijih zahteva bila je fleksibilnost prostora. Naime, sve prostorije trebalo je predvideti tako da mogu da prime nove korisnike kada bude došlo do povećanja broja zaposlenih u kompaniji.

Ulazni hol dizajniran je da poželi toplu dobrodošlicu posetiocima i saradnicima. Centralni element u ovom delu čine stepenice sa unikatnim staklenim lusterom koji pored osnovne funkcije predstavlja i skulpturni element koji posetioce ne ostavlja ravnodušnim. Kod ulaza se nalaze recepcija sa čekaonicom u kojoj su izložene mnogobrojne nagrade ovog preduzeća. Pored nje, u zasebnom uglu, nalazi se i skriveni teretni lift pomoću kojeg se uzorci garderobe prenose i na gornji sprat. Na prizemlju se nalazi i mala konferencijska sala za radne sastanke, dve velike kancelarije za računovodstvo i IT odeljenje, kao i Lunin foto-studio. Od pomoćnih prostorija u prizemlju, kao i na spratu, smeštene su čajne kuhinje, ostave i toaleti.

U okviru velikog hola na spratu nalazi se i prostrani kutak za asistentkinju. Na spratu je takođe smeštena i kancelarija za viši menadžment, direktorska kancelarija, kao i velika konferencijska sala za sastanke, predavanja i prezentaciju kolekcija. Direktorsku kancelariju karakterišu veliki ugaoni stakleni prozori koje pružaju puno svetla i omogućavaju pogled na minimalistički uređenu baštu na gornjem nivou zgrade. U jednom delu ove velike prostorije nalazi se i prostor za biranje materijala i novih kolekcija, a uz nju je pridodato i zasebno kupatilo.

Modna kuća Luna i studio za arhitekturu i dizajn Salt & Water započeli su uspešnu saradnju pre nekoliko godina. Ovaj projekat svakako je kruna njihove dosadašnje saradnje, jer kroz svoj izgled potvrđuje ideju koja stoji iza rada obe kuće. Kako se ističe na prezentaciji modne kuće Luna, njihov dizajn prati duh i ritam savremenih osoba, njihov senzibilitet i potrebe, baš kao i njihov novootvoreni poslovni prostor.

Zaposleni u kući Luna ušli su u ovaj prostor pre nekoliko meseci. Trenutno je u izgradnji deo ulaza i prednja fasada po nacrtu Salt & Water tima.

Fotografije: Feđa Kiselički

O studiju

Salt & Water d.o.o. je višestruko nagrađivani studio iz Novog Sada specijalizovan za arhitekturu i dizajn.

Studio pruža usluge projektovanja raznovrsnih arhitektonskih objekata i dizajna različitih vrsta enterijera. U to spadaju komercijalni, poslovni i rezidencijalni prostori, kao i enterijeri jahti i aviona. Studio je ovog leta proslavio šest godina postojanja, a tokom tog perioda, timu su uručene čak četiri nagrade za preduzetništvo u Srbiji i regionu. Salt & Water je osvojio i nekoliko prestižnih internacionalnih nagrada za arhitekturu i dizajn. Među njima se ističe prestižna „Millennium Yacht Design Award - MYDA 2015“ za projekat plutajućeg hotela sa katamaranima apartmanima, kao i „International Yacht & Aviation Award 2014“ za dizajn enterijera privatnog aviona.