Eklektični svet dizajna Ana Cvejic -Idea Boutique- predstavlja novi projekat u dizajnu enterijera - magični plavi podrum upotpunjen sa četiri unikatna grafička kolaža - Ego Wallpaper tapeta.

Zadatak je bio redizajn postojećeg suturena Cross Caffe restorana u Beogradu i stvaranje neočekivanog prostora koji će isprovocirati goste da siđu dole. Uske stepenice i skučen prostor nisu nudili puno slobode u intervenciji, međutim, dizajner se odlučio za jarke boje i neobičnu grafiku koja će privući pažnju.

Projekat je rezultirao živopisnim prostorom u Majorelle plavom, razigranim fuksija stepenicama, crno belim pločicama i detaljima trave koji unose svežinu u inače taman prostor.

Prvi kontakt sa Art Deco ogledalima, neon industrijskim metalnim stepenicama i razigranim svetlosnim kuglama samo su početak vizuelne bajke.

Ego Wallpaper tapeti, unikatno dizajnirana vizuelna dela sa reljefnom tehnikom štampe, integrisani su u prostor i osmišljeni sa ciljem da naprave optičku iluziju stilskog salona i mediteranskog vrta koji u stvari ne postoji. To vizuelno povećava kvadraturu i emotivno unosi motive koje bi voleli  da imate u svom prostoru. Tako da umesto da se spustite u mrak, ulazite u vrt sa kaktusima sa foto kornerom za sedenje i slikanje.

Još veći zaokret je u toaletnim kabinama, sa još dva Ego Wallpaper tapeta, sa džinovskim egzotičnim papagajima koji u kljunu drže stvarna ogledala.

Crni tukan ili roze kakadu, na vama je!

O projektu

Klijent: @crossbelgrade, Mileševska 73, Beograd

Dizajn enterijera, Ego Wallpaper: @ana.cvejic.idea.boutique

Foto: @nikolailicphoto


Copyright © Ana Cvejic –Idea boutique-