Idejni projekat enterijersko-dizajeneskog resenja „PRIJEMNOG HOTELSKOG HOLA SA PRATECIM SADRZAJEM” je radjen na osnovu savremenih stilskih karakteristika u arhitekturi.

Na osnovu zadatka konkursa, lokacija je imaginarna, stoga smo se odlucili da bude primorje kao najatraktivniji dio Crne Gore i najposjeceniji tokom turistickih sezona.

Hotel je kategorisan sa cetiri zvjezdice stoga zahtjeva ekskluzivnost i udobnost. Hol sadrzi sledece zone:

- Glavni ulaz-izlaz
- Veza sa stepenistem i liftovima
- Komunikacija sa atrijumom
- Recepcioni punkt
- Aperitiv bar
- Suvenirnica,kolonijal,stampa,cigarete
- Internet punkt
- Atrijum sa lanternom i kupolom,fontana,skulptura,zelenilo
- Zona odmora i relaksacije

Cari mora, sunca, talasa predstavljaju ideju vodilju kroz nas rad. Koncept enterijera je takav da oblici i prostor odaju osjecaj prirode u malom. Sloboda oblika i njihova komunikacija odaju sliku igre talasa i sunca.

Pri ulasku u hol fontana kao glavni akcenat privlaci paznju svojom formom i centralnom pozicijom. Prostor atrijuma je naglasen stubovima oblozenim staklom, kao i interesantnim staklenim podom koji se nalazi nad vodenom povrsinom.

Sa desne i lijeve strane ulaza,nalaze se zone odmora kojima dominiraju plava i tirkizna boja,kao i citavim prostorom.Ove boje cine prostor hladnijim sto predstavlja suprotnost toplim ljetnjim danima. Da osjecaj hladnog ne bi preovladao uvedeni su detalji u zarko-narandzastoj boji (asocijacija na suncev zalazak).

Zone recepsije i aperitiv bara komunicuraju medjusobno tako da se moze reci da cine jednu cjelinu koja upotpunjava nasu ideju. Pultovi zrace jacinom, oblikom vladaju prostorom, istovremeno cineci ga elegantim.

Razigranost prostora smiruju zone internet punkta i suvenirnice.Ovaj prostor nosi lakocu oblika cineci rasplet uzbudljive igre talasa koji se gube u sutonu.

Enterijer hola je jedna prica koja dostize svoju kulminaciju razigranim i nemirnim oblicima,a daljim smirivanjem oblika cini rasplet price o prirodi u malom.