Izložba održivog dizajna studenata Šumarskog fakulteta na Salonu Ambijenta 2009

Otpad, ljubav, trud, i još ponešto, a svakako mnogo toga, ugrađeno je u moderne višenamenske prototipove nameštaja i elemente enterijera studenata Beogradskog Šumarskog fakulteta, odseka Prerada drveta - Projektovanje nameštaja i enterijera, a u sklopu prve vannastavne inicijative na temu održivog dizajna koja se u vidu potprojekta već 4 godine uspešno sprovodi u organizaciji Šumarskog fakulteta u Centru za mašine i alate, pod rukovodstvom docenta mr Jelene Matić, i uz podršku prof. dr Dušana Skakića, prof dr Zdravka Popovića (Rukovodilac projekta: Razvoj novih proizvoda u cilju boljeg korišćenja drvne sirovine i unapređenja izvoza drvne industrije Srbije), Laboratorije za ispitivanje kvaliteta nameštaja, Ministarstva za Nauku Vlade Republike Srbije i firme Tarkett koja donira materijal.

Elegantno i promišljeno prilazeći problematici projektovanja i realizacije mladi stvaraoci, budući stručnjaci za održivi dizajn i drvnu industriju, pomeraju granice modernog oblikovanja industrijskih proizvoda, enterijera i urbanih prostora u skladu sa društevnim, ekonomskim i ekološkim načelima a sa ciljem da se isti uspešno održe na tržištu i u domovima budućnosti.

U skladu sa kreativnom porukom, a na poziv uprave Novosadskog Sajma koja je u potpunosti finansijski podržala ovu aktivnost, studenti će demonstrirati najuspešnije ideje realizovane u okviru ove značajne inicijative na 100 m2 izložbenog prostora, u okviru 18. Međunarodnog salona nameštaja i opreme za enterijere Ambijenta (hala 4) u Novom Sadu, od 12. do 17 marta.

Posetioci će imati priliku da isprobaju najnovija višenameska rešenja napravljena od industrijskog drvnog ostatka u radionici održivog dizajna Rest Wood Design, kojom se svake godine uspešno podstiče i promoviše održivo stvaralaštvo u regionu, a takođe i rešenja koja su doživela izuzetan međunarodni uspeh na Milanskoj izložbi mladih talenata Salone Satellite 2008.

Za dodatne informacije o projektu i radovima zainteresovani mogu posetiti blog http://universityofbelgrade.blogspot.com ili se obratiti rukovodiocu projekta, docentu mr Jeleni Matić, (E-mail: Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli. tel. 011.30.53.835 mob. 064.281.78.64) i koordinatoru projekta, studentu Urošu Vitasu, (E-mail: Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli. Mob.063.785.14.87)