Pomoc oko omedjavanja!

Više
15 godina 5 meseci pre #1054 od grucky
Pitanje za Vas koji se bavite projektima i arhitekturom:Prilikom gradjenja kuce koliko se treba udaljiti od susedne parcele,tj.placa.Koliko je to po nekom urbanistickom zakonu ili po pravilu!?Posto imam nameru da udjem u sudski spor sa komsijom koji je gradio prakticno na medji!!!
Kakva ja prava imam i da li mora pomeriti taj izgradjeni objekat do odredjenog (planskog) mesta!?Inace omedjavanje je uradjeno.

Hvala

Sasa

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

Više
15 godina 5 meseci pre #1055 od marijaj
Replied by marijaj on topic Re:Pomoc oko omedjavanja!
Cao,

Sve zavisi samo gde ti je kuca, ako ti je negde Mali Mokri Lug, ili tako neko naselje, onda ima pravo da gradi kako hoce, to je sve divlje.
Ako je centar, Novi Beograd, Banovo Brdo, Dedinje, Vozdovac, onda imas sanse nesto da uradis, posto su tu stroga pravila
Mada ako je objekat sagradjen po papirima i on je na osnovu tog projekta dobio odobrenje za izgradnju nemozes mu nista.

Srecno

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

Više
15 godina 5 meseci pre #1056 od grucky
Replied by grucky on topic Re:Pomoc oko omedjavanja!
Problem je u Pirotu,u jednom naselju koje pripada gradu.Nekada je zaista sve bilo na divljaka,medjutim pre par godina mi smo legalizovali objekat,uradili situacioni plan,imamo projekat za kucu,uradili omedjavanje,imamo geodetsku skicu(kockicu) na paus papiru.Platili Gradskom gradjevinskom zemljistu-Fondu..Posle omedjavanja konstantovane su druge granice placa.Komsija hoce da prolazi kroz nase dvoriste da bi `gledao`svoju kucu,obilazio...neznam sta vec,nesto poput Gozzile iz Srecnih ljudi.A njegova kuca i garaza je sagradjena u neposrednoj blizini naseg dvorista,na medji!
Za razliku od nas on nema cak ni geodetski snimak objekta,cak i u katastru je drugacijeg oblika,jer je u medjuvremenu dogradio sobu i garazu,a nisu ucrtane u katastru,nije prijavio.O projektu za kucu i za garazu i ostale objektice da i ne govorimo.Od toga nema nikakvih papira.
Da li mogu da ga tuzim za nelegalno podignute objekte na medji!!?I koliko moze da se uvece nazad..?I kakva su moja prava dalje.
Inace slazem se da se granica pomeri kako treba,po geodetskom omedjavanju..da se jednom za svagda znaju granice,gde je-cije!
Nadam se da sam u kratkim crtama uspeo da Vam objasnim o cemu se radi.

Hvala Vam

sasa

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

Više
11 godina 2 nedelja pre #1302 od LGT
Replied by LGT on topic Pomoc oko omedjavanja!
pa pazi... sve te informacije dobijas iz plana detaljne regulacije. ali od bocnih je obicno dovoljno oko 1.5 m od ograde. a ako si ti legalizovao objekat a on nije... i ako ti ide u korist sud ... mozes da mu jebes kevu... a ti lepo uzmi i provuci ogradu kroz njegovu garazu i reci ovaj deo je moj, na mom placu je i tako dalje. ako ima ilegalan objekat nece smeti ni da ti pisne. :D

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

Moderatori: admin
Vreme kreiranja strane: 0.202 sekundi