Nasa posla

Više
15 godina 3 meseci pre #1078 od trilling
Nasa posla was created by trilling
Znaci imam firmu koja se bavi investiranjem u oblasti gradjevinarstva, imali smo do sada par projekata i glavni problem koji smo imali je bilo projektovanje. Stalno su arhitekte probijale rokove, u projektima su bile falinke koje su se pokazale tek na reviziji, kad pocne izvodjenje radova falili su raznorazni detalji od armature, elektro i vodovodne instalacije.
Do sada smo promenili dva projektana biroa koji bi u Podgorici trebalo da su medju boljima, pretpostavljam da mnogi koji citaju ovo znaju o cemu pricam, zanimaju me vasa iskustva sa druge strane.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

Više
15 godina 3 meseci pre #1079 od marijaj
Replied by marijaj on topic Re:Nasa posla
Cao,

Procitala sam post i nisam mogla da ne odgovorim na zadatu temu!:)
Nisu arhitekte uvek krive, investitori obicno daju abnormalne rokove za projektovanje neke zgrade, a moraju da znaju da glavni ili izvodjacki projekat trazi svoje vreme. Nemozete da trazite da vam se glavni projekat zavrsi za mesec dana, jer na takvom nekom projektu treba da radi tim od najmanje 3-4 ljudi da bi se to zavrsilo za mesec dana i to po 12h dnevno, a iako je arhitektura zavrsena spoljni saradnici obicno to odugovlace na 2-3 meseca, a posto je jedno vezano za drugo onda naravno da projekat nemoze da se zavrsi.

A naravno posto \"VELIKE GAZDE\" ne placaju dovoljno svoje arhitekte onda nemozete ni ocekivati da ce neko postovati rokove, na zalost tako je.

Ja sam imala sada odvratno iskustvo da sam radila zgradu od 2000m2, sama, drzala sam sastanke sa spoljnim saradnicima, radila predmer i predracun, naravno pricala sa kupcima stanova, i na sve to sam sve sama morala da iscrtavam bez icije pomoci, naravno da su se provukle greske, a jos gore je to sto je sef gradilista totalno nesposoban covek, da te greske resi odmah na gradilistu.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

Više
15 godina 3 meseci pre #1080 od trilling
Replied by trilling on topic Re:Nasa posla
Samo jedna stvar, znaci ja verujem da svako treba svoj rad da ceni onoliko koliko on tsvarno vredi i da ga naplati, ali isto tako verujem da ja za moje pare mogu da ocekujem da ce neko moje vreme i moje rokove da ispostuje, ni u jednom momentu ja nisam nikoga forsirao samo sam insistirao na tome da mi kazu kad ce idejno resenje da bude gotovo i kad ce glavni projekat da bude gotov. I za jedno i drugo sam preko dogovorenog roka cekao po mesec dana, ja ne mogu da procenim koliko je nekome potrebo da zavrsi posao ali u najmanju ruku je neozbiljno da on to ne moze sam da proceni.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

Više
15 godina 3 meseci pre #1081 od marijaj
Replied by marijaj on topic Re:Nasa posla
E tu se slazemo!:)
Ali stvarno su ocajni sistemi po manjim biroima, jer dosta vlasnika firme zaposljavaju mlade i neiskusne arhitekte i ocekuju od njih da od cackalice stvori trzni centar, sto je naravno nemoguce, a ne zele da zaposle nikog iskusnog jer moraju da ga dosta plate.....
Ja kad radim, uvek kazem realan rok kad ce moj investitor dobiti gotov projekat, nikad mi se do sada nije desilo da nije bilo kao sto sam rekla, jer u ovom slucaju ja sama sebi diktiram tempo rada i mnogoooo je lakse kada radis za sebe i odgovaras direktno investitoru nego kada radis u firmi i gazda ti, iz meni nepoznatih razloga, dubi nad glavom.

Dugo sam radila sa rusima i to je totalno druga prica, tamo profesiju cene, kod nas je totalno izgubila vrednost, na zalost........

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

Više
15 godina 3 meseci pre #1082 od trilling
Replied by trilling on topic Re:Nasa posla
Ne znam koliko je takvih nadam se mnogo..... poslao sam ti mail.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

Moderatori: admin
Vreme kreiranja strane: 0.168 sekundi